Lae - inte bara en stad på Nya Guinea

ESMC 860212

Publicerad 2016-02-13 07:47:00 i Hemmafältet, Piper, Propulärkultur,Tänkte det kunde vara lite kul med något att jämföra med efter inlägget ESMC 160207. Skillnaden i snö och temperatur är lindrigt sagt påfallande.

Dessa bilder tog jag igår för 30 år sedan.

Det känns lite konstigt, för det känns precis som om det just var..igår. Hursom, mycket kallt var det när klubbens Piper PA-28-161 Warrior II SE-GPS skulle flygas från Eksjö/Ränneslätt (ESMC) till närbelägna Hultsfred (ESSF). Som synes behövdes batterihjälp för att få igång maskinen; SE-GPS hade stått still i några veckor, kanske till och med ett par månader.
 


Bengan och piloten Bruno Gangfors avhandlar något genom den lilla luckan i sidorutan på GPS.
 
För en gångs skull hade stråket på Ränneslätt vintern 1985-86 röjts från snö. Anledningen till detta vara att man väntade dit ett par Piper Super Cub försedda med skidor. Dessa skulle vara baserade här under en tid och hålla på med älginventering. Men när allt kom omkring så blev det inget av med detta, Super Cubarna dök aldrig upp.Det hade sedan man snöröjt flygstråket kommit lite mer av den vita varan. Som tur var så hade det varit kallt så det handlade om pudersnö. Det hade inte varit något problem för de skidförsedda Cubarna, men för en PA-28 där hjulkåporna fortfarande satt kvar...nja, det var nog bäst att vara på den säkra sidan. Fram med en traktor med snöblad som gjorde några resor fram och tillbaka över stråket. Men inte för många, vallar skulle undvikas.

Bruno hade inga problem att komma i luften. Jag hoppas att han passade på att flyga något mer än de vanliga 17-18 minutrarna som det brukar ta att nå Hultsfred - lite extra laddning och lite extra kul helt enkelt.

På den avslutande bilden ser vi Bengt i sin MF185 möta Bruno i SE-GPS. Med hjälp av samma gamla batteriladdare har bloggisten igår försökt få igång samma gamla traktor. Nej, den flyger inte riktigt lika bra som gamle "Petter Sigurd", har inte varit igång sedan julafton.

Kommentarer

Postat av: Andreas

Publicerad 2016-02-13 10:44:34

Trevlig artikel.
Svenskt klubbflygmys med doft av vinter och Pa28.
Mer sånt.

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Lazerjesus

Les Aventures de lazer du Jesus

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela