Lae - inte bara en stad på Nya Guinea

Flygkultur i bloggosfären sedan 2005

The Battle Of Bromma - 70

Publicerad 2016-04-12 05:55:00 i Swedavia - svenskt flygs fiende nr 1,

 
Swedavia har alltid älskat att uttrycka sig med frasen "Vårt uppdrag är..." och så vidare när man ska svara på frågor. Ett av dessa "slå sig på bröstet-uppdrag" är att ta hand om tio flygplatser i Sverige, något som de gärna kallar för basutbudet (som jag gärna kallar "russinen i kakan" bland svenska flygplatser). En av dessa i basutbudet förekommande flygplatserna är ju som bekant Bromma.

Igår kom regeringens Brommautredare Anders Sundström med sitt betänkade. Han anser att Bromma ska läggas ner - helst innan arrendet går ut 2038 - och Arlanda byggas ut.

Skulle det nu bli så att Bromma läggs ner innan 2038, kan man då säga att Swedavia verkligen har skött sitt uppdrag? Tagit hand om sitt så kallade "basutbud"? Det är ju tack vare deras tokexploatering av flygplatsen som medfört Anders Sundströms utredning och en pånyttfödd Brommadebatt. Hade man, som jag tidigare nämnt många gånger, hållit sig till det som Brommaavtalet av år 2007 egentligen avsåg...ja, då hade inte denna situation uppstått! Det hade inte blivit någon utredning, ingen ny brasved till förnyad debatt.
 
Att Swedavia läser Brommaavtalet som fan läser Bibeln har jag sagt många gånger. Nu kanske man kan även addera att Swedavia inte sköter sitt uppdrag? Om det inte varit det tidigare, så borde än flera av oss nu inse att det är uppenbart att Swedavia ÄR svenskt flygs fiende nummer 1!

Skyll inte Sundström eller Miljöpartiet - detta har Swedavia ordnat åt svenska folket! När det blev ett nytt avtal hösten 2007 var Brommadebatten död. Så hade den då varit i cirka tio år...och var det fram till 2010, då Swedavia gjorde entré!
 
Den som gapar efter mycket...



Liknande inlägg

Kommentarer

Postat av: gbg

Publicerad 2016-04-12 07:33:12

Jaså, inte ens "basutbudet" är fredat från Swedavias kortsiktiga strategi/idioti? Minns att man skyllde på att Säve inte hörde till "basutbudet"...

Postat av: Anonym

Publicerad 2016-04-13 11:09:51

Bra skrivet.
Läs även en bra krönika av Mikael Styrman ang Bromma och dess figurer.
Ord och inga visor.

http://mikaelstyrman.blogspot.se/2016/04/algslaktaren-fran-kaitumdalen-sorterar.html

Postat av: Anonym

Publicerad 2016-04-14 15:29:24

Swedavia är ett tydligt tecken på fördumningen av vårt land. Som Du skriver så var Bromma-debatten död sedan många år innan Swedavia ställde till det. Bromma kunde ha varit en fantastisk flygplats idag med en mix av linjetrafik och allmänflyg, precis som det var tänkt. Och Bromma hade då inte ifrågasatts i en aldrig sinande debatt. Visst har våra politiker också ansvar, det är de som låtit bilda Swedavia utan att skriva en genomtänkt uppdragstext utifrån en ordentligt gjord konsekvensanalys. Som sagt: Swedavia - en symbol för fördumning av Sverige.

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Lazerjesus

Les Aventures de lazer du Jesus

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela