Lae - inte bara en stad på Nya Guinea

Flygkultur i bloggosfären sedan 2005

Bromma flygplats 80 år

Publicerad 2016-04-06 21:06:00 i Swedavia - svenskt flygs fiende nr 1,



Den 21 maj i år tänker Swedavia fira att Bromma flygplats fyller 80 år - så här skrev jag när jag postade en variant på bilden ovan på facebook:

Då tycker jag att det är ett perfekt läge att utlysa ett Fly In där minst ett allmänflygplan för varje år som flygplatsen existerat landar in på ESSB. Swedavia delar ut godis, ballonger, det blir clowner å ansiktsmålning och man visar "flygplatsens fordon" samt annat jättekul. Allmänflyget kan stå för flygplanen! Are We Go?

Realistiskt? Nej, självklart inte. Swedavia har inte förstånd nog att inse betydelsen av allmänflyget, varken för Sverige i allmänhet...eller i synnerhet för att det är just på grund av allmänflyget som Bromma flygplats idag i överhuvudtaget existerar. Har någon frågat? Jo, det har gjorts. Man säger sig inte kunna välkomna några flygande besökare på Bromma denna dag.

Firandet av Europas första flygplats med hårdgjorda banor kommer närmast se ut som vilken lönelördag på torget i vilken svensk småstad som helst. Detta skriver Swedavia:

Den 21 maj firar vi 80-årsdagen med pompa och ståt! Kom och besök flygplatsen, titta närmare på olika fordon som finns på flygplatsen, tävla och vinn fina priser och låt barnen förvandlas genom ansiksmålning.

Det gäller att slå på stort, eller hur?

Då 80 flygplan inte tillåts landa den 21 maj så kan man ju istället manifestera jubilaren och Swedavias behandling av allmänflyget på ett annat vis. Jag föreslår att man gör 80 stycken inflygningar med allmänflygplan, passerar i låg fart över banan, ett flygplan i minuten. Vad sägs?

Det! skulle sätta prägel på firandet!  #‎Bromma80år‬


Liknande inlägg

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Lazerjesus

Les Aventures de lazer du Jesus

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela