Lae - inte bara en stad på Nya Guinea

Flygkultur i bloggosfären sedan 2005

The Battle Of Bromma - 64

Publicerad 2015-11-09 18:00:00 i Swedavia - svenskt flygs fiende nr 1,

 
Det är vid det här laget välkänt för bloggläsarna att Swedavia slängt ut Stockholms allmänflyg från Bromma flygplats. De som inte har lagt av med flygandet helt och hållet har omlokaliserat, främst till Stockholm/Västerås. Fast hellre kallar jag den flygplatsen - som vi för övrigt ser på ovanstående bild - för Hässlö...

Nåväl, nu är det ett faktum att man i Västerås...förlåt jag menar ju Hässlö, håller på att nå taket för antalet tillåtna rörelser i sitt miljötilltånd. Nu senast har ju Frivilliga Flygkåren (FFK) flyttat dit från Stockholm/Skavsta (som jag för övrigt hellre kallar Nyköping/Skavsta). Samtidigt har antalet rörelser på Bromma Stockholm Airport (av mig kallat rätt och slätt för Bromma) blivit färre och färre på senare år. Mitt på dagen är flygplatsen mer eller mindre död; tyst och öde, det är allt som oftast rätt långt emellan starter och landningar.

Så här kommer ett förslag: Om nu Swedavia, tillsammans med Stockholmsmoderaterna, hävdar att det är lämpligast att låta Hässlö sköta Stockholms kapacitet vad det gäller allmänflyg, så måste det vara ganska naturligt att lyfta över det friställda utrymmet i Brommas tillstånd till Hässlö, eller hur? Borde inte en sådan omfördelning vara logisk beroende på var behovet nu finns och överskottskapacitet "är tillgängligt"?


Liknande inlägg

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Lazerjesus

Les Aventures de lazer du Jesus

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela