Lae - inte bara en stad på Nya Guinea

Flygkultur i bloggosfären sedan 2005

Morfar -3

Publicerad 2015-03-03 21:57:00 i Familjealbumet,



På denna tavla, eller snarare trärelief, går min morfar Sven (1902-1988) med sin märr Sunna (1943-1970), det är på vägen upp till ladugården och stallet. I stugan till vänster bodde han tillsammans med mormor Karin (1910-1997) och där växte min mor och hennes två systrar upp - se detta tidigare inlägg. Platsen heter Västra Näs och ligger en bit söder om Eksjö.

Konstnären heter David Lönn (1905-1992). Han arbetade under unga år i olika fabriker som bildhuggare och hade mästarbrev i bildhuggeri, ett konstnärligt hantverksyrke. Mest känd i Eksjö är han dock som slöjdlärare. Först efter det att Lönn hade pensionerat sig tog hans konstnärsbana fart på allvar. Idag kan man finna hans alster här och var, inte bara runt om i staden där han verkade.

Nedanstående bild är tagen vid grinden som syns på tavlan: Sven till vänster (med tändstickor i ena handen och pipan i andra) och Bengt samt den blivande bloggisten till höger. Bakom Sven, dock inte synlig, finns slipstenen där han striglar sin lie, något som jag lyckades fånga på bild här. Fler fina bilder på morfar publicerades för några år sedan.


Liknande inlägg

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Lazerjesus

Les Aventures de lazer du Jesus

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela