Lae - inte bara en stad på Nya Guinea

Flygkultur i bloggosfären sedan 2005

The Battle Of Säve - 15

Publicerad 2015-07-21 17:00:00 i Swedavia - svenskt flygs fiende nr 1,

 
I oktober 2013 gjorde Transportstyrelsen en verksamhetskontroll på Säve flygplats. När man efter begäran fått ut dokumentet upprättat efter myndighetens besök ser det ut så här...

 
 

Inte mycket man fick reda på där... 

Man blir rätt förvånad över denna "total cover up" när man minns hur det gick för Transportstyrelsen när man maskade i dokument rörande Bromma flygplats - se inlägget The Battle Of Bromma - 14. Efter överklagan till Kammarätten fick Transportstyrelsen bakläxa, bland annat skrevs det då så här i beslutet:
 
En begäran att få ta del av allmänna handlingar innebär att den beslutande myndigheten noggrant ska pröva vilka uppgifter i handlingarna som kan respektive inte kan vara föremål för sekretess. En detaljprövning av vilka handlingar som kan lämnas ut ska således ske. Det begärda materialet innehåller uppgifter av utpräglat tekniskt slag men även också uppgifter med ett mer allmänt innehåll. Det ankommer på Transportstyrelsen att göra en mer detaljerad prövning. Med hänsyn till det nu anförda ska handlingarna i målet överlämnas till myndigheten för ny handläggning.

Kammarrättens beslut kan inte överklagas.

Har Transportstyrelsen gjort en "detaljerad prövning" när man släppt ovan dokument? Ja, vad säger du som läser detta..? Och vad säger Kammarrätten? Det handlar som vanligt om att mygla och tricksa för att vinna tid. Jag väntar att vilken dag som helst kommer Swedavia med tillkännagivandet att man sålt Säve flygplats till Serneke - se det förra inlägget om Säveskandalen.
  
PS. Nu verkar det också att Swedavia planerar att stänga Landvetter nattetid. Har de förstått vad det kommer betyda för den tunga flygtrafiken? En praxis som man hämtat från Sturup?
  

Liknande inlägg

Kommentarer

Postat av: Matsen

Publicerad 2015-07-21 18:33:29

Det skulle bara fattas att de också köper upp Kastrup - då kan de ju också lägga ner Sturup!

Postat av: Koffe

Publicerad 2015-07-21 18:41:39

Det dröjer nog tyvärr inte många månader innan bostadsbyggandet är i full gång...

Postat av: Per

Publicerad 2015-07-21 18:56:38

Saken är väl den att man inte blir ett dugg förvånad! Varken av hur affären fortsätter att utvecklas eller över Transportsyrelsens praxis att hantera dokument lite som det passar dem, oavsett tidigare domar och prejudikat eller för den delen regelverk. Det har vi ju sett prov på i andra ärenden också, t.ex. servicebulletinerna som "försvann" när upprörda flygplansägare vände sig till högre instans och hinderprövningarna för Bromma som plötsligt godkändes när "rätt" tjänsteman byttes ut!
Problematiken med dubbla lojaliteter inom TSL har ältats rätt länge nu. Det börjar bli dags för en offentlig granskning och det å det snaraste!

Vad har Serneke och Swedavia för relation egentligen? Vilka sitter i styrelsen och vilka tidigare uppdrag eller familjeförhållanden kan tänkas spela in?
Att Swedavia spelar under täcket med uppstickande bygg- och fastighetsföretag är ju ingen nyhet men jag är ändå lite smått överraskad att de drar in ännu en aktör i "familjen". Speciellt när konkurrenten Backahills ägare redan är insyltade på flera håll i härvan. Exakt NÄR kom Serneke in i bilden tro? Att de skulle ha dykt upp som spekulant efter att alla andra gett upp och priset höjts med 300 miljoner har jag ytterst svårt att tro på, om de däremot var med från första början redan innan "bankrisen" var ett faktum och fick marken för utgångspriset eller t.om. billigare skulle jag inte bli det minsta förvånad...

Postat av: gbg

Publicerad 2015-07-21 20:24:19

Du gör ett fantastiskt grävarbete om Säveskandalen! Det behövs fler som dig för det här sorgliga landet är på väg utför stupet ordentligt.

Postat av: Adam Holm

Publicerad 2015-07-26 03:18:40

För ett par veckor sedan (9/7) invigdes Göteborgs Nya Arena där Serneke är en av huvudaktörerna .

Skulle inte förvåna om förvärv av marken på Säve är ett tack från Göteborgs politiker till Serneke för
"nordens största multisportarena".

Tja, ni kan läsa själva och förstår hur valserna går i "Muteborg"...

http://www.prioritetsernekearena.se/assets/archive/files/Pressinformation%20G%C3%B6teborgs%20Nya%20Arena%20150218.pdf

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Lazerjesus

Les Aventures de lazer du Jesus

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela