Lae - inte bara en stad på Nya Guinea

Flygkultur i bloggosfären sedan 2005


Liknande inlägg

Kommentarer

Postat av: gbg

Publicerad 2015-07-13 22:04:53

Kan någon förklara varför detta idiotiska "Swedavia" bildades? Förut fanns ju Luftfartsverket och de skötte väl sin uppgift f-n så mycket bättre?

Postat av: F

Publicerad 2015-07-14 20:25:33

Jag tror att man kan uttrycka det ungefär så här, gbg:

Svensk ekonomi måste växa, den offentliga sektorn hållas nere. Så har det väl alltid i princip varit, men i ingången i finanskrisen 2008 gick det väldigt snabbt för den då sittande borgerliga alliansregeringen. För att ta landet genom krisen med bästa möjliga konkurrenskraft fick man igenom flera ombildningar av tidigare offentliga - om än affärsdrivande - verk, däribland LFV. Problemet är - och det har vi verkligen sett nu - att man inte la ner någon större möda med en genomgående konsekvensutredning. Förslagen skrevs...och klubbades igenom, det gick åt h-e för fort! (De som tog fram underlagen/förslagen...ja, var hittar vi somliga av dessa idag? Gissa?)

Hursom, tanken är simpel: Kan man outsoursa verksamheter så att de blir mer kommersiella? Ett aktiebolag kan räknas som en tillgång och även säljas. Det är i grund och botten därför Swedavia bildades.

Tesen som styr är att svensk ekonomi ska växa, konkurrenskraften ska öka och staten lägger sig inte i verksamheten som sådan. Det här "systemet" enkom ytterst enögt och kortsiktigt, det är inget hållbart sätt att hantera vår genom decennier gemensamt uppbyggda infrastruktur. I mitt tycke är det enbart fördummande.

Postat av: Anders

Publicerad 2015-07-16 18:17:33

Appr Bromma och del annat så kanske denna lilla filmsnutt kan vara intressant (jag hade inte sett den tidigare):

http://minnenasjournal.nu/pa-svenska-vingar/

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Lazerjesus

Les Aventures de lazer du Jesus

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela