Lae - inte bara en stad på Nya Guinea

Flygkultur i bloggosfären sedan 2005

ESMC 150807

Publicerad 2015-08-07 22:12:00 i Hemmafältet, Propulärkultur,

 
Hur många gången har jag sett en Piper PA-31 på mitt hemmafält? (Hemmafältet är i detta fallet Eksjö/Ränneslätt (ESMC)...om nu någon till äventyrs råkat missa detta?) Svaret är "ingen gång", men det betyder inte att detta inte har förkommit. I början av 90-talet besökte till exempel Brommabaserade Alfa Flights gamla PA-31 SE-FAY fältet, men det blev jag aldrig åsyna vittne av. Det kanske har hänt fler gånger med andra PA-31, det är inte helt otänkbart heller...



På fredagen uppenbarade sig dock SE-KCY, en Piper PA-31-350 Chieftain, på ESMC. Maskinen - ägd av Prokitor AB - är inte baserad speciellt långt bort. Nej, endast ett stenkast västerut; på Jönköping/Axamo (ESGJ).



Bilder på denna Chieftain har varit med i olika inlägg som "tumnagel" vid några tillfällen. Kolla till exempel här, men även här för en bild på samma maskin med sin tidigare identitet som LY-AXC. Mer om Piper PA-31 - affärsflygets arbetshäst no.1 - på bloggen finns i bland annat inläggen 1968 Piper Navajo, 1973 Navajo Chieftain, P-Navajo...eller Navajo P, KYC - en trygg Chieftain, Några Navajo i Nyköping, Om ännu en Chieftain och PA-31 är 50.



Framför Prokitors Chieftain stod tvänne Cessna 172 - SE-LPY tillhörande Norrköpings Automobil- och Flygklubb samt SE-LZA från Värnamo Flygklubb.
 


Kalmar flygklubbs Piper Archer II SE-KTU var också nere på Ränneslätt en stund. Fortfarande bär maskinen sin ursprungliga lack vilket gör att man kan härleda dess årsmodell: 1982. Jag tar det på looken på fenan...

Det är jätteroligt att fler och fler verkar flygledes hitta till vår lilla idyll Ränneslätt. Ni vet väl att vi arrangerar Fritz von Flaxen Fly In nästa lördag, den 15 augusti? Tänkte väl det. Flyg hit då vettja! Välkomna!
 

Liknande inlägg

Kommentarer

Postat av: Lars Tell

Publicerad 2015-08-08 12:41:16

SE-FAY var bolagsplan åt Löfbergskaffe med Kapten Kjell Ahlberg i många år med egen hangar på Karlstads gamla flygplats. Då målad i Löfbrgs färger lila och gult. Planet flög in kunder på morgonen från andra delar av Sverige och hem på kvällen.
Kanske efter en sväng på Sandgrund.

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Lazerjesus

Les Aventures de lazer du Jesus

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela