Lae - inte bara en stad på Nya Guinea

Flygkultur i bloggosfären sedan 2005

The Battle Of Bromma - 50

Publicerad 2014-11-27 22:00:00 i Swedavia - svenskt flygs fiende nr 1,

 
Under eftermiddagen publicerade Svenska Dagbladet en insändare från Mänskligt Brommaflyg. Den inleds så här:
 

Debatten kring Brommaflyget är full av politiska turer och präglad av dimridåer, dubbla budskap och halvsanningar. Med mediernas hjälp ser debatten ut att bestå av två alternativ, vilket inte är fallet. Ett där näringslivet vill behålla flygplatsen och ett annat där grannar vill lägga ner flygplatsen.  Vi upplever att är detta en medveten strategi från såväl politiker som det statligt ägda flygplatsföretaget Swedavia, som kampanjat intensivt för att dölja de egentliga planerna för Bromma. Trots att det borde vara glasklart då ett rådande förlängningsavtal finns på plats.
 

Dessa dimridåer har dolt att politikers och Swedavias plan för att ”behålla Bromma Flygplats” inte alls handlar om att behålla flygplatsen som den är, utan att i själva verket i stället omvandla den till en storflygplats. Något som skulle få oerhörda konsekvenser ur miljö- och säkerhetssynpunkt.
 
Läs resten här. Detta är den bästa texten som - vid sidan av Arne Karyds inledande dito ifrån januari - har skrivits i debatten om Bromma. Sprid den!

Detta var blogginlägg nummer 50 i Battle Of Bromma-serien. Undrar om det blir lika många till?

                                       Swedavia - svenskt flygs fiende nummer 1!

 

Liknande inlägg

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Lazerjesus

Les Aventures de lazer du Jesus

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela