Lae - inte bara en stad på Nya Guinea

JPS Flying Colours

Publicerad 2014-06-28 14:00:00 i Classic Racing, Piper,

 
Där sitter Colin Chapman på en Lotus Esprit Series 2, bakom står firmaflygplanet av typ Cessna 414A med den passande registreringen G-PRIX. Bilden är tagen på Team Lotus egna flygfält/test track Hethel sommaren 1978. Bilen och flygplanet är splirrans nya och Chapman har nyligen fyllt 50 år.

Som sagt i det tidigare inlägget Team Lotus; G-PRIX:

Team Lotus ägde på 70-talet tre flygplan uppmålade i JPS-färgerna svart och guld: Cessna 411A Chancellor II G-PRIX , Piper PA-31-350 Cheiftain G-BCOD och Piper PA-31 Navajo G-LCCO.
 

 
John Player & Sons kom ut med sin John Player Special - som blev känd under förkortningen JPS - i mars 1975. Mellan åren 1968 och -86 var John Player's sponsor för Team Lotus och att racingstallet hade sina flygplan lackade i dessa färger var därmed helt naturligt - vem minns inte utseendet på deras klassiska F1-bilar? 1972 var premiäråret som dessa målades i svart och guld.

Det här satte ju sina avtryck. Jag har tidigare skrivit om färgsättningen svart och guld på andra flygplansmärken under 70-talet. Kolla gärna in inläggen Robin i svart och guld och MFI-15 i svart och guld.

Det hade varit rätt läckert att måla upp en PA-31 i JPS-färgerna idag och med den bevista lite schyst racing, där det går att landa det vill säga. Tanken har varit uppe på bloggtapen förr...

(Mellan varven kunde den ju få gå som linjetaxi Anderstorp - Bromma.)

Kommentarer

Postat av: Sven W

Publicerad 2014-06-29 15:25:52

Vissa saker var om inte bättre, så i vart fall snyggare förr.

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Lazerjesus

Les Aventures de lazer du Jesus

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela