Lae - inte bara en stad på Nya Guinea

Flygkultur i bloggosfären sedan 2005

The Battle Of Bromma - 37

Publicerad 2014-07-07 16:10:00 i Swedavia - svenskt flygs fiende nr 1,

 
Dagens Nyheter tar idag på ledarsidan upp Bromma flygplats vara eller icke-vara. Rubriken är Bevara Bromma flygplats - ett citat:
  
Enligt ett färskt reportage i magasinet Fokus har en lucka i avtalet från 2008 gjort att flygbolagen, främst norska Braathens, kunnat byta ut flygplanen mot allt tyngre modeller. Statliga Swedavia, Luftfartsverkets efterföljare, vill uppgradera Bromma till att kunna ta emot ännu fler tunga flyg.
   
Att flottor byts ut kan vara av godo, och moderna plan släpper ut mindre än sina föregångare. Samtidigt ligger en fara i att Bromma blir för stort, smutsigt och bullrigt. Då försvinner poängen med en smidig, modern cityflygplats. Det finns heller ingen anledning att människor som bara byter inrikesplan inte skulle kunna göra det på Arlanda.

DN verkar med andra ord landa i Linje 3 - det tackar vi för.

Man får väl i och med denna huvudledare i DN nu påstå att Brommafrågan äntligen fångat riksmedias intresse (vad var det jag sa?). Det tog ett tag, som ni märker har jag ältat detta ämne på bloggen under lång tid och gjorde en uppväxling för snart ett år sedan: På höstkanten började jag publicera dessa inlägg under rubriken The Battle Of Bromma.

Som tidigare påpekat vid flera tillfällen: Swedavia är svenskt flygs fiende nummer 1. Och hur var det nu man brukar säga; Den som gapar efter mycket mister oftast hela stycket. Detta uttryck passar mycket väl in på Swedavia vad det gäller Bromma flygplats. Man har bara sig själva att skylla om det blir en nedläggning. Nej, driv och utveckla flygplatsen efter avtalets intentioner, det är räddningen. Och det är just detta som Brommafallets Linje 3 står för - inte bygga ett nytt Arlanda, inte lägga ner, utan behålla ett Bromma som det var tänkt...
 

Liknande inlägg

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Lazerjesus

Les Aventures de lazer du Jesus

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela