Lae - inte bara en stad på Nya Guinea

Flygkultur i bloggosfären sedan 2005

The Battle Of Bromma - 14

Publicerad 2014-01-03 23:23:00 i Swedavia - svenskt flygs fiende nr 1,

  
Som tidigare berättat i inlägget The Battle Of Bromma - 13 upphävde kammarrätten "det överklagade beslutet och överlämnar handlingarna i målet för ny handläggning". Det handlar om Transportstyrelsens sekretessklassning av handlingar i samband med Swedavias ansökan angående uppklassning till banklass 3C av Bromma flygplats.

Redan 2011 gjordes en ansökan i samma ärende av Swedavia. Även den gången belades underlaget med sekretess av Transportstyrelsen, men kammarrätten dömde att den klagande hade rätt att ta del av allmän handling.

Lärde sig inte Transportstyrelsens handläggare något av vad som skedde för två år sedan? Eller har de helt enkelt satt detta förfarande i system? Det hela blir ännu märkligare när en handläggare vid Transportstyrelsen på den första arbetsdagen på det nya året ringer upp klaganden i fallet från 2013, och påstår att man faktiskt inte kan lämna ut vissa dokument! Ånej, den gubben går inte...

Se det som händer ur detta perspektivet: Hela beslutsprocessen angående Brommas nya banklassning har skett utan någon möjlig insyn från allmänheten och sista dagen att överklaga är den 8 januari 2014. Frågor på det?

Transportstyrelsens hanterande av detta ärende kommer att generera minst en JO-anmälan, kanske fler...


Liknande inlägg

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Lazerjesus

Les Aventures de lazer du Jesus

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela