Lae - inte bara en stad på Nya Guinea

The Battle Of Bromma - 24

Publicerad 2014-02-26 08:21:00 i Swedavia - svenskt flygs fiende nr 1,


  
Svensk Pilotförening har reagerat mot brister i säkerheten vid Bromma flygplats, detta tas upp i ett nyhetsinslag hos TV4 idag på morgonen. Det handlar denna gång om de förutsättningar som gäller idag om man skulle råka ut för en avåkning och komma ut i banans förlängning.

Tja, det får väl ändå anses som rätt bra att Swedavia uppfyller minimikraven vad det gäller detta...till skillnad från på alla områden där Transportstyrelsen var tvungen att medge undantag från minimikraven för att veritalbelt "trycka igenom" omklassningen till bankod 3C. Antagligen har Swedavia och Transportstyrelsen därmed skapat världens osäkraste 3C-flygplats, och det mer eller mindre mitt i Stockholm.
 
   
Är inslaget ovan bara början vad det gäller en granskning av Bromma flygplats och Swedavia? Jag menar, det finns ju massor av stoff att göra journalistik av i denna sörja. Igår uppmärksammades nekandet till överklagandet av ansökan för 3C i en av de lokala tidningen Mitt i  - se sidan 4 här.

Villaföreningar och andra har överklagat, men dessa underkäns av förvalningsdomstolen. Helt otroligt, först får man inte ta del av hela ansökan på grund av sekretess, sedan fråntas man möjligheten att överklaga. Ärendet har gått vidare till kammarrätten.

Och på sociala medier skyller Swedavia ifrån sig med att beslutet att sekrestessbelägga är Transportstyrelsens. Vilken fars, troligvis är vi ännu bara i första akten.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Lazerjesus

Les Aventures de lazer du Jesus

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela