Lae - inte bara en stad på Nya Guinea

The Vikings of the Bundesmarine

Publicerad 2013-03-29 17:55:00 i Kalla kriget,

 
Minns ni den gravida synålen? Eller The Silver Sliver? Tjärat barn har många namn, eller vad är det man brukar säga? I detta fall rör det sig om Lockheed F-104 Starfighter. Redan under sin tid i tjänst i olika länders flygstyrkor så uppnådde F-104 kultstatus, man kan fråga sig varför? Som flygplantyp har den även ett renomé som Widowmaker - eller som tyskarna säger; Witwenmacher, för tyskarna fick mer än sin beskärda del av haverier med sina Starfighter.

Nåväl, långfredagens treat här på bloggen är en lång dokumentär som handlar om västtyska flottans uppvisningsduo med Starfighter, The Vikings. Den är gjord den sista säsongen man flög, det vill säga 1986. Tyskarna slog på stort och The Vikings gjorde till och med tripp till en Kalifornien.

En gång frågade en engelsk flygtidning det legendariska flygarässet Johnnie Johnson om vilket flygplan som var hans absoluta favorit. Intervjuaren väntade sig ett svar där Johnson nämnde en version av Spitfire, men istället sa han Starfighter! But I wouldn't go to war in it....

Dags för en timme och sexton minuter tysk Starfighterfrossa!

Kommentarer

Postat av: chefsingenjören

Publicerad 2013-03-30 17:48:57

Wunderbar! ;-)

Postat av: F

Publicerad 2013-04-03 09:01:37

ausgezeichnet :D

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Lazerjesus

Les Aventures de lazer du Jesus

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela