Lae - inte bara en stad på Nya Guinea

Flygkultur i bloggosfären sedan 2005

Se ett roligt eko på Bromma

Publicerad 2013-01-09 02:52:00 i Mooney, Propulärkultur,

Bland de bilder som Paul Compton tog en dag på ett regnigt Bromma i slutet av 90-talet (1998?) finns även denna. C-FUNE - eller See Fun Echo.

Jag är ganska säker att bilden är tagen samtidigt som den översta i inlägget om Thomas Hesselman och hans Piper Aerostar XB-ANQ. Alltså, en mexikanare och en kanadick parkerade samtidigt och bredvid varandra på "Norra" på Bromma. Och då inte jet, inte heller turboprop...utan piston!

Men när man tittar lite närmare på Mooney M20K - eller som man sa försäljningsmässigt: Mooney 252 - med kanadensisk registrering C-FUNE (c/n 25-1047) så upptäcker man ett svenskklingande ägarnamn: Ulf Hermansson.

Google is your friend - bland annat kan man få reda på att Hermansson ägt C-FUNE sedan 1997 och är  "President & Board Member" i företaget Industrial Measuring Systems Inc. i Etobicoke, Ontario i Kanada. Det kan också vara intressant att påpeka att sedan någon månad tillbaka äger Hermansson även en Cessna 340A, nyligen omregistrerad till C-GUNH. Båda flygplanen (?) är baserade vid Buttonville Municipal Airport.

Undrar självklart om C Fun Echo har setts göra fler atlantflygningar och kanske gjort fler sverigebesök?

Liknande inlägg

Kommentarer

Postat av: Hans Spritt

Publicerad 2013-01-09 13:09:39

Som vanligt lite trevlig nostalgi känsla.

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Lazerjesus

Les Aventures de lazer du Jesus

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela