Lae - inte bara en stad på Nya Guinea

Flygkultur i bloggosfären sedan 2005

EDBH 121019

Publicerad 2012-10-19 23:00:00 i Allmänt, Propulärkultur,

En sådan här dag - med ett kompakt regnade - behöver man lite ljusterapi. Klicka här för bildexempel på dagens väderlek. Så, let's get on top! Se solen!

Tanken som bloggisten och NK hade från början var att flyga till Bromma och där bland annat passa på att fika på Stockholms flygklubb (Man vet ju inte hur länge det går att göra så, med tanke på flygplatsens omdaning och allmänna allmänflygförstörelse...eller hur man ska uttrycka sig.). Men frågan var om man ens var sugen att kliva ut ur flygplanet när man väl hade landat på grund av allt regnade? Tveksamt. Vädret var betydligt bättre söderut. Därför gick dagens lunchflug nach Ostseeflughafen Stralsund-Barth (EDBH).
 
 
 
Hade varit i Barth "by air" ett par gånger tidigare, 1997 och 2002. Den största skillnaden var nu stationsbyggnaden och tornet som hade byggts om rejält. Ja, hela EDBH fick sig en ordentlig ansiktslyftning för ett par år sedan. Man är förvånad hur mycket man kan i Tyskland kan investera på en flygplats som trots allt bara har en bana som är 1200 meter lång (Tanken gick direkt till det av mig så kallade Stockholmseländet.) Notera att man enkom tillämpar GPS-inflygningar på EDBH (!).
 
Det fanns i stationsbyggnaden ett antal foton på hur  det såg ut på Barths flygplats under DDR-tiden.
 
 
Idag tog flygningen Jönköping - Barth 1 timma och 40 minuter, mycket beroende på en rejäl motvind. Därför blev det inte så mycket lunch, inte mer än den sedvanliga levelfikan. Jo, förresten...varsin glass hann vi med innan vi åter embarkerade November Kilot (Mooney M20K SE-LNK).
 
   
 
Det gick självklart snabbare på returbenet, men den intjänade tiden "åts upp" av att det fick bli en intrumentinflygning till Jönköping - vädret var om möjligt ännu sämre än när vi åkte några timmar tidigare.
 

Liknande inlägg

Kommentarer

Postat av: Martin

Publicerad 2012-10-19 23:47:21

Living the dream..... The 100 dollar ice cream.

/M

Postat av: F

Publicerad 2012-10-20 19:03:38

mjo M, inte ofta man blir sugen på glass i mitten av oktober :)

Postat av: Håkan Buffal-O.

Publicerad 2012-10-21 09:48:39

Jag har inte varit där efter renoveringen och det är med blandade känslor man ser hur snyggt det blivit. Innan renoveringen så satt DDR i väggarna på något sätt. Möbler, den inpyrda rökdoften, den kedjerökande men fantastiske killen i tornet och så vidare..............

Postat av: F

Publicerad 2012-10-21 10:52:48

haha ... så du minns honom också, Håkan. Det var något av en typisk DDR-flygledare (som jag upplevde det), han kunde radiofraserna på engelska men förstod dem kanske inte fullt ut...och att sedan konversera på det språket gick sådär ;)

Tornet bestod av en hel del fuktskadad masonit, döda flugor och gamla fimpar. Tror inte jag har några interiörbilder, men väl andra. Ska försöka plocka fram några av dem tagna 1997 och 2002, det kan vara lite kul med jämförande studium s a s :D

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Lazerjesus

Les Aventures de lazer du Jesus

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela