Lae - inte bara en stad på Nya Guinea

Flygkultur i bloggosfären sedan 2005

I hangaren hos Vintage Aviator

Publicerad 2010-03-07 11:27:56 i Propulärkultur,



I en bloggkommentar för lite sedan skrev Niklas Larsson följande:

Jag var nyligen i Nya Zeeland och stötte på Vintage Aviator Ltd. En jättefin samling flygplan från mestadels WWI som alla är luftvärdiga och flyger regelbundet. Om du vill ha bilder från deras hangar så kan du maila mig.

Det satt inte långt inne att säga "ja tack"...



Här ser vi Niklas bilder och han berättar vidare:

Vi skulle åka till Masterton och Hood Aerodrome som är där Vintage Aviator ligger. Men tanken var inte att vi skulle till Vintage Aviator utan vi skulle till ett "riktigt" flygmuseum som låg vid fältet. Men när vi kom dit så var det stängt och de sa att vi borde kolla längre upp bland hangarerna om VA var öppet.

Vi gick dit och det var öppet, betalade ungefär 50 kr i inträde och fick ett häfte med info om alla flygplanen i samlingen. Vädret var så dåligt under dagen så att alla flygplan stod inne i hangaren och trängdes, som du kan se på bilderna. Vanligtvis brukar de ställa ut dem på plattan utanför och man får gå runt och kolla på dem. En väldigt fascinerande samling och fräckt att man får komma så nära. Att alla är luftvärdiga utom Helldivern (sista bilden) är ju även det otroligt och höjer upplevelsen betydligt. De hade även en hund som hette Harry som ingick i samlingen, han levde kan tilläggas också :P Fick ingen bild på honom eftersom kameran dog men han var av en viss sort som amerikanerna använde som budbärare i kriget i Stilla Havet.

Jag tror att Peter Jackson har ett finger med i spelet i Vintage Aviator Ltd, han verkar vara mycket intresserad av flyg.


Se även http://thevintageaviator.co.nz/


Liknande inlägg

Kommentarer

Postat av: Gert

Publicerad 2010-03-07 16:22:22

Det måste nästan vara Peter Jacksons samling, han har lagt mycket pengar från sina filminkomster på flygplan, mest från ww1. Det ser ut att vara en fin samling, synd bara att New Zeeland ligger så ocentralt

(långt från Västsverige, alltså) :-)

Postat av: F

Publicerad 2010-03-08 09:07:12

Hur var det nu? X antal Avro Lancaster-kopior var/är under tillverkning i Kina för Jacksons filmprojekt om The Dambuster Raid?

Postat av: Stellan

Publicerad 2010-03-08 18:03:14

Här är kopplingen till modellbygge också http://www.wingnutwings.com/ww/. Wingnut Wings gör de finaste modeller man kan tänka sig och när Peter Jacksons namn dök upp så hajpades WW till himlen.

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Lazerjesus

Les Aventures de lazer du Jesus

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela