Lae - inte bara en stad på Nya Guinea

SAW: That's the Way It Is

Publicerad 2009-10-30 21:15:00 i Musik - 80-tal,Mel & Kim    That's the Way It Is

...släpptes några veckor in i året 1988, UK #10 som bästa placering. Känns som den borde ha kunnat gå några snäpp till, men det har nog kanske sin förklaring...

Ni noterar att varken Mel eller Kim är med i klippet? Anledningen var att Mel Appleby då hade konstaterats sjuk i cancer och därför var indisponibel. Hon avled två år senare, skulle ha fyllt 24 samma sommar. En tragisk baksida på en annars "glättig hand bag-disco-låt" producerad av omisskännliga Stock, Aitiken, Waterman.

(Detta inlägg skrevs från början den 7 december förra året. Ibland får saker o ting "ligga till sig" helt enkelt.)

Kommentarer

Postat av: Per

Publicerad 2009-10-30 22:30:49

En påminnelse om vilka Mel & Kim egentligen var, med tanke på en namne som figurerade kring juletid samma år....

För egen del har jag inget förhållande alls till den här musikgenren, kanske främst för att den var som mest inne när jag befann mig långt söderut (där fransk schlager och italiensk pop regerade). Men de låter långt bättre än socker-technon och trance(trams?)-dicon som skulle fylla 90-talet.

Postat av: F

Publicerad 2009-10-30 23:37:04

Det är mycket som blir bättre med åren, Per ;) Höll på att säga att nästan hela min stackars blogg går ut på det ;)Det var lite svårt att förhålla sig till SAW när det begav sig, men vi var några stycken som hade "riktigt musiktycke" host (var "förståigpåare" eller vad man ska säga) som ändå såg någon slags kvalitée i vissa släpp. Det sa man inte i varje sällskap...

Postat av: Per

Publicerad 2009-10-31 00:05:13

De har ju onekligen åstadkommit en del örhängen, vissa står sig andra inte. Några har blivit klassiker och lite halvt "rumsrena". Vågar man erkänna en mindre förälskele i Kylie Minouge efter videon till "I Should be so lucky", låt vara om det beror på den trallvänliga melodin eller huvudpersonen själv ;)

Just den låten var väl förresten avsedd för Pernilla Wahlgren från början om jag inte minns galet?!

Postat av: F

Publicerad 2009-10-31 00:18:21

Det klingar lite bekant, det där om wahlgrenskan och 'I should be so lucky'. Nu vart det ju "min tvillingsjäl" från ozland (delar födelsedag serru) som fick den låten istället, jag är inte jätteledsen för det....knappast hon heller ;)Men visst är det så - det som är förkastligt i en tid (allra helst det 'vardagliga', lätt 'smaklösa', enkla, banala) är allt som oftast 'väldigt' rätt något decenium efter eller två senare.Det finns massa guilty pleasure i SAWs produktion :)

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Lazerjesus

Les Aventures de lazer du Jesus

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela