Lae - inte bara en stad på Nya Guinea

Flygkultur i bloggosfären sedan 2005

Trygg goes Extra

Publicerad 2009-03-16 12:36:33 i Allmänt,



Dags för en uppföljning på inlägget Trygg livin' on the Edge 540 - 2 som lades ut för ett par månader sedan. I ett nyhetsbrev i mitten av februari skrev Anders Trygg följande:

Inför 2009 tar vi nu nya tag och går vidare med ett inköp av en Extra 260. Detta flygplan är byggt av Walter Extra som fortfarande bygger flygplan som tillhör dom bästa inom sportflyg.

Tiden efter försäljningen av vår Edge 540 har varit tung, men förhoppningsvis skall detta inköp lyckas, och om allt går vägen så skall flygplanet vara i luften i början av april, vi håller tummarna....Det är spännande att vara sysselsatt med sportflyg.


Extra 260 har prestanda att tävla i den högsta klassen Unlimited, dock tror vi att tillgänglig tid till årets VM nu är för liten för att vi skall nå det, trots detta fortsätter vi att planera för att delta, med årets EM i Polen som alternativ plan, ett nog så seriöst mål kan tilläggas.


EM flygs i klassen Advance som är den näst högsta klassen inom aerobatic, och som det ser ut nu så kan denna tävling bli riktigt kul med många deltagare från Sverige.

Trygg Racing's Edge 540 gick som bekant vidare till Matthias Dolderer i Tyskland - här är hans blogg. Nu har man alltså istället köpt en Extra 260 tillverkad 1990 - endast tre stycken av denna modell rullade av tillverkningsbandet hos Walter Extra innan man gick över till den tvåsitsiga Extra 300.

Visserligen är flygplantypen tysk, men flygplanet, N91KB, är köpt i USA (f ö hamnade alla tre Extra 260 i USA). N91KB har fått en grundlig genomgång innan kärran packades ner i en container, som vid det här laget bör ha nått fram till sin slutdestination. Läs mer på Trygg Racings egen site.


Liknande inlägg

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Lazerjesus

Les Aventures de lazer du Jesus

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela