Lae - inte bara en stad på Nya Guinea

Bästa sommarlåtarna - 27

Publicerad 2009-07-28 11:18:00 i Bästa sommarlåtarna,Gladys Knight
   License To Kill

Sommaren 1989. License To Kill, från James Bond-rullen med samma namn. Låten skrevs av Narada Michael Walden, Jeffrey Cohen och Walter Afanasieff. Minns att Dr Ron, Krydden och jag kollade på filmen någongång i mitten av juli. Tror det var på en biograf i Jönkan.

 

Låten är bättre än filmen, hooken i den - blåset - är snyggt "rippat" och lite lagom förändrat från Goldfinger (och royalty betalades också för detta). Med lite tidsperspektiv kan man nog numera klassa License To Kill (som på svenska hette Tid för hämnd) som än av de sämre Bond-rullarna. Men det finns några flygscener som tar den över gärsgår'n.

Kommentarer

Postat av: Bengt

Publicerad 2009-07-28 11:37:20

Wow, en till man känner igen :) Du måste börja använda Spotify mannen! ;) Bättre ljud (och lagligt)!http://open.spotify.com/track/5UGKWFoSlLlgnNKk8wsQWq

Postat av: F

Publicerad 2009-07-28 11:47:37

he he ...använder ju spotify, men sällan (eller 'so far' aldrig på bloggen). Tyvärr finns allt för ofta inte det jag vill ha (än) på spotify.

Dessutom är det ju det visuella jag också 'jagar' - inte minst när det gäller denna sommarlåt, med en hel del Cessna 185 och Super Cub ;)

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Lazerjesus

Les Aventures de lazer du Jesus

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela