Lae - inte bara en stad på Nya Guinea

Ny Catalina-affär under uppsegling - 6

Publicerad 2009-04-29 09:41:16 i Catalina,Morgongymnastik under Catalinan. Ja, så går det till när de jobbar med att sätta Catalina EC-FMC i luftvärdigt skick igen. För några dagar sedan kom Catalina-gänget hem från Spanien. En av de som varit med är Sture som skickade ett mail med lite trevliga bilder.

Jag har haft det stora nöjet att vara en vecka i Spanien, dock inte för det fina vädrets skull utan för David Pajus nyinköpta Catalina/brandbombare som står på ett f.d. militärfält lite söder om Madrid.David, jag och en av hans kompisar har jobbat hårt 09 - 21 varje dag i över en vecka, jättekul! Tog just fram min overall ur resväskan - den hade en blå insida men var svart på utsidan... Catten har stått på fältet sedan 2001 så det är en hel del som behöver fixas innan den kommer i luften igen. Motorerna har plockats av och servas nu, det är samma motorer i Catten som i DC3:an.Catalinan har extremt stora bränsletankar i mittvingen och dessa öppnade vi nu för inspektion. 600 bultar att lossa för varje tank - och de flesta satt fast så vi fick borra bort dem. Linor och stag har inspekterats, ett antal fågelbon avlägsnats ur vingar och roder och alla mekaniska funktioner har motionerats. Även alla bränsleslangar lossades och togs hem för utbyte (20 kg övervikt!), och efter vi tvättat den enorma kärran insåg vi fördelarna med att ha en liten Safir eller Cub...
Nu är flygplanet i alla fall flyttat (8 ton med handkraft), blivit fräschare och kommit en bra bit närmare målet än det var för en vecka sedan.

Så långt Sture.

Davids blogg är uppdaterad nu med massa nya bilder, kika in på http://waterbomber.blogg.se/

Kommentarer

Postat av: Ernest Laverdure

Publicerad 2009-04-29 15:41:45

Hela projektet borde kallas "Pelican-fallet" eler "Mysteriet med den svarta pelikanen" ;-)

Postat av: F

Publicerad 2009-04-29 19:29:01

hör jag månne en fransos nu, Laverdure? ;)

Postat av: Anonym

Publicerad 2009-04-29 22:54:35

Nä det var Ryan-borgen aka EGSS :) norr om fältet, hangar 9...

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Lazerjesus

Les Aventures de lazer du Jesus

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela