Lae - inte bara en stad på Nya Guinea

Flygkultur i bloggosfären sedan 2005

All I want is a room with a view

Publicerad 2008-09-12 13:07:46 i Musik - 70-tal,



Blondie   Picture This

Kanske världens bästa popgrupp genom tiderna? Nu får väl de som är lite förståsigpåare att  påpeka att detta är New Wave. Jaja, kalla det vad ni vill. Förresten, vad är inte New Wave inom gebitet pop åren cirka 1978-82 när man tänker efter? Hursomhelst, vår lilla serie med låtar som man lyssnade på under sensommaren eller den tidiga hösten 1978 går nu upp på målrakan.

Blondie var "Veckans Smash Hit" den 5 oktober i radioprogramet Poporama med Picture This. Var därmed automatiskt med i den så kallade Heta högen, detta i fyra veckor.

Picture This var gruppens sjunde singel och släpptes i UK den 18 augusti och blev som bäst tolva på englandslistan. Den återfinns på albumet Parallel Lines tillsammans med Hanging on the Telephone och Heart of Glass. Den senare kom att ge Blondie sitt genombrott i hemlandet USA. Det är ju, som tidigare sagt, mer än en gång som amerikanska band tagit "genvägen" över UK för att slå därhemma...eller worldwide...

Blondie har varit föremål för intresse flera gånger tidigare här på bloggen, bland annat i inläggen Atomic och Dagens fynd - 4.


Liknande inlägg

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Lazerjesus

Les Aventures de lazer du Jesus

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela