Lae - inte bara en stad på Nya Guinea

Harry Caine & Brian Connolly

Publicerad 2007-05-04 09:30:00 i Allmänt, Classic Racing, Propulärkultur,

BD707 
G-HURR.

Denna bild kom från Filip igårkväll. Man känner igen platsen - utanför ARCo's hangar på Duxford. Planet är en Hawker Hurricane Mk. XII, BD707/G-HURR. Tidigare var den svartmålad i night fighter colour scheme och baserad nere i Brighton. Men nu är det ny ägare, ny målning och ny basering; Duxford.

Notera pricken under sargen. Det är ett litet "järnkors", vilket indikerar en nedskjutning. Flt Sgt Graham Robertson, tillhörande 402 Sqn RCAF och som flög den riktiga "AE-C" från RAF Rochford (numera välkända Southend Airport), sköt ner en Messerschmitt Bf 109 över Beachy Head den 22 september 1941. Så där får ni dateringen på det nya målningsschemat...

Undrar om det funnits någon Hurricane-pilot som haft namnet Harry Caine? Typisk sådan fråga som poppar upp i min skalle...

Värdet på en flygande Hurricane? Tja, en Spitfire och lägg på 25-30 procent, i det häradet brukar det ligga. Det finns gott om Spitfires i jämförelse.

Jag tror att det är Fiat G.59 som ligger på lastbilen i bakgrunden...om det naturligtvis inte är en Spitfire?

Edit: Det som står bakom Hurricane'n hos ARC är en plast-Spitt.


Igår var det långlunch i solen ute på flygklubben igen. Det börjar nu bli så pass mycket vår och sommar så att ärtsoppa inte lockar längre, även när det väl är torsdag. Igår blev det därför kåldolmar för min del.

NK
Här sitter Nils och läser högt ur "den gule". Vad är nu då "den gule"? Jo, kärt papper har många namn: I detta fallet avses den på gult tunt papper tryckta "Trade-A-Plane".

Väl hemkommen från denna lunch tog det inte lång stund innan jag fick besök av dessa två bröder och deras mor, tillika min syster.

Elias & Glavan Elias och Glavan.

En promenad till Noris därefter. Lite kul är det att Elias  - vare sig han vill eller ej - har "skolat in" Glavan i intresset för det gamla vintrinskåpet med flygplansmodeller. Att öppna det har nästan fått formen av vardagscermoni - rena rama "bordsbönen" höll jag på att säga...

Nedastående inlägg om A-ringens (Scandinavian Raceway) glansdagar växte också betydligt under gårdagen. Det sista Formel 1-loppet 1978 fascinerar mig. Bli inte förvånade om detta är grundplåten till en kommande artikel.

I helgen blir det en sväng till Götet, detta bland annat för att kika på ett tjugotal Saab Safir. Den årliga Safir-träffen hålls nämligen ute på Säve. Sedan kan det säkerligen bli en god middag i "uti glada vänners lag"...

Notera tredbrottet - ett ovanligt lång bloggning för att vara mig skrivet en fredag...


Currently spinning:

Varför byta år? 1978 är ett av de bättre när det gäller musik, därför jag forsätter på den i förra inlägget inslagna linjen...

The Motors  Airport

Äntligen, nu kan både mina flygnördar och musiknördar till vänner samsas. "Airport" kom in i Poporamas "Heta högen" den 10 augusti 1978, detta som "Veckans Smash Hit" och låg sedan kvar i sju veckor. En favorit, eller vad säger ni? Håkan? Krydden? Ni andra...?

Billy Joel  My Life

Om man tyckte att Salem Al Fakir är "egen" , kolla här! Love this song, but I had almost forgotten how young Billy Joel was when this video was made!

Sweet  Love is like oxygen

Glamrockens dödsryckingar på våren 1978: "Veckans Smash Hit" den 22 april 1978 och kvar i "Heta högen" i fem veckor. Notera en pigg och alert Brian Connolly, diggar hans moves i introt... Do you know people, that the line of the song is used in the movie Moulin Rouge, when Ewan McGregor sing to Nicole Kidman parts of the famous love songs, he says to her also that - "Love Is Like Oxygen"!?"

Kommentarer

Postat av: C

Publicerad 2007-05-04 10:42:45

Va'?!?!
Så du ska till Götet och har inte meddelat detta?! Hrmm....

Å andra sidan, undertecknad är för det första inte hemma och för det andra så grymt ur form så en tur till stan inte varit att tänka på oavsett.

Men nästa gång så...;)!

Postat av: F

Publicerad 2007-05-04 10:50:45

Jo, så är det allt tänkt.

oj, det lät "sådär" bra. Hoppas det ordnar till sig ASAP.

"Nästa gång" ;)

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Lazerjesus

Les Aventures de lazer du Jesus

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela