Lae - inte bara en stad på Nya Guinea

Flygkultur i bloggosfären sedan 2005

Flygaren Harrison Ford

Publicerad 2006-03-10 10:03:00 i Allmänt, Film och TV, Propulärkultur,

ford1

I ämnet amerikanska skådisar som vi är avis på har turen kommit till Han Solo, eller Indiana Jones - det vill säga Harrison Ford. Här sitter Han (Solo) i sin de Havilland Canada Beaver.

Att John Travolta varit insnöad på flyg- och flygplan har länge varit allmänt känt. Men att Harrison Ford inte "ligger i lä" i jämförelse framgick - om inte förr - när han gästade Jay Leno för några veckor sedan och snackade flyg. Skillnaden mellan Travolta och Ford är att den senare inte behöver parkera en Quantas-målad Boeing 707 på garageuppfarten (vilket i sig är inte alls är så värst dumt) utan är lite mer åt less is more-hållet. Pengarna räcker ju längre om man inte köper så stora plan tänker den modeste Harrison. Det är säkert en anledning till att han enligt uppgift äger (minst) sex flygplan och en helikopter.

- en Aviat A-1 Husky

- en Beech B36TC Bonanza

- en Bell 407

- en Cessna Citation CJ3

- en Cessna 208 Grand Caravan

- en de Havilland DHC-2 Beaver

- en Waco Taperwing från 1929

Under förra året sålde han en Pilatus PC-12. Frågan är om han har kvar sin Gulfstream G.IVSP?

Ford är snubben som hade haft en egen hangar på den lokala flygplatsen, som stått och snackat med dig med en vevstake i handen samt trasselsudd i de skitiga jeansens bakficka. Som Ford själv uttryckte det i en intervju för några år sedan: "- När jag flyger är jag inte längre Harrison Ford, då är jag November One One Two Eight Sierra". Det var nämligen callsign och registering på Bonanazan.

Han gick solo  - eller som vi säger här i Svedala; EK - för tolv år sedan. Har alltså inte haft certifikat längre än så. Då hade han fyllt 51 år. Det är aldrig försent - It's all in your mind...

ford i dc-3
Ford i högersits i en DC-3.

Mer läsning: http://www.airportjournals.com/Display.cfm?varID=0509004

Men var är Mustangen?

Liknande inlägg

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Lazerjesus

Les Aventures de lazer du Jesus

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela