Lae - inte bara en stad på Nya Guinea

Flygkultur i bloggosfären sedan 2005

VM i apa

Publicerad 2006-06-25 21:14:42 i Allmänt,

Så var det över för denna gången, VM i apa. Alltså, inte bara fotbolls-VM för svensk del, jag menar främst midsommarblotet. Då man kan apa sig, så svensk man är ... hela sommarnatten igenom. Själv gjorde jag det ihop med ett femtontal andra i Misterhults skärgård. Måste nog peka ut lördagens båtfärd ut till en ö som det bästa som hände i helgen, sillunch på en klippa i lä.

mids4

Se stollar bada, förnöjt skrika mer eller mindre förnedrande utlåtanden till nära och kära i parti och minut - främst till Rune (Sune som egentligen heter Per-Olof) och Ture Tvål (Tompa). När Mats nylle bröt ytan efter han hade slängt sig i det 15 gradiga vattnet såg man att han är en klockren Ernst Stavro Bloefeld, eller om man så vill: Dr Evil. Måste ge killen en långhårig vit katt och en Mao Tse Tung-tvådelad kostym (Bäst som  Blofeldt var ju, när det begav sig i slutet av 60-talet, Telly Savalas i bondrullen I hennes majestäts hemliga tjänst.  Fast bilden nedan visar Donald Pleasence som gjorde samma roll i den tidigare Man lever bara två gånger.).

kity

mids2

mids1

Sen tog vi oss tillbaka till hemmabasen, stugan. Ingen rast ingen ro, utan ap-VM fullföljdes. Vi åt gott igen, så gjorde myggen. Man måste undra hur pass fulla insekterna som kalasat på oss måste varit. Framåt eftermiddagen åkte vi hem, till vaddå? En fotbollsmatch man helst inte velat se. Och sen då, det blev som de blev: krogen. Lip- och tannagnissel för somliga, inte för mig. Men ändå är man rätt urlakad nu. Det räcker. Man känner inte för att jobba imorgon. Tyvärr är det rätt mycket att ta tag i, ve och fasa. Sedan verkar det bli gästspel här i slutet på veckan som kommer. Även jag får spel...


Liknande inlägg

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Lazerjesus

Les Aventures de lazer du Jesus

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela